Откриваме сезона на барбекюто
2018-04-12
Назад

Пролетта се вихри с пълна сила и започва вече доста да напомня на лято. Температурите навън не са съвсем подходящи за плаж, но пък не са и време да стоим затворени вкъщи. Затова ние от T MARKET ви предлагаме нещо друго - заедно да открием сезона на барбекюто!

 

Прогнозата за следващите дни обещава прекрасно време, подходящо за разходки сред природата, игри на открито и много забавления, които непременно вървят с похапване на прясно месо на дървени въглища или поне на електрическа скара.

 

Ценителите на месото знаят, че свинското е най-добрият приятел на барбекюто. А в T MARKET сме наясно, че свинското е по-вкусно, когато е на практични цени. Затова тази седмица ви предлагаме да запретнете ръкави и да метнете на скарата няколко от нашите пресни свински котлети.

 


 

И понеже на всеки се случва да се разсее и да изпече месото повече от необходимото, застраховайте се и изпробвайте нещо ново, като мариновате предварително свинските котлети. Ето и нашето предложение: нарежете на ситно лук, добавете соев сос, горчица, няколко капки олио и подправка за барбекю. Любителите на сладките добавки могат да прибавят малко мед, който ще предаде лека карамелена нотка на свинското. Оставете месото възможно най-дълго в маринатата. Гарантираме ви сочна и вкусна наслада за сетивата.

 

Нямате време за марината и изчакване? Насочете се директно към ароматния домашен суджук. Той е идеален както за основно похапване, така и за малко допълнение към пържолите. За любителите на сосовете сме приготвили в листата Heinz кетчуп, с който да гарнирате вече изпечените наденици. А за любителите на майонезата, челно място сме отредили на Hellmann’s. Тя е наистина с чудесен вкус и се отличава от обикновената майонеза.

 

 

Не забравяйте да добавите и нещо свежо на масата или защо не на одеялото за пикник - пресни розови домати с малко сирене са идеалното допълнение.

 

До тук добре с менюто, но не забравяме ли нещо… Да! Барбекюто.

 

Ако изберете варианта с дървени въглища, не е никак лоша идея да си набавите нещо, с което да ги разпалите по-лесно. Може да използвате дебел картон или специален инструмент за разпалване, както и допълнителни “екстри” като сух спирт. Четката за почистване и щипката към него са задължителен аксесоар, за да не ви се налага да търсите импровизирани помощни средства.

 

А ако сте решили да сте на открито и да използвате предназначените за палене на огън места, вземете си една лека удобна грил кошница.

 

 

Списъкът е готов. Сега само остава да грабнете чантите, да се отправите към любимото място сред природата или просто да излезте на двора или на балкона с любимите си хора. И тъй като във всяко нещо има майсторлък - развихрете своите кулинарни умения практично и с въображение!

 

 

*T MARKET напомня на всички любители на барбекюто и преживяванията сред природата да бъдат внимателни и отговорни при паленето на огън на открито, както и да почистят от отпадъците, след като приключат своя пикник.