T MARKET подкрепи проект за социална кухня за хора в нужда
2019-01-29
Назад

В студените зимни дни, когато подкрепата за хора в нужда е най-необходима, един социален проект в името на доброто обедини търговските вериги и производителите на храни. По идея на омбудсмана на Република България Мая Манолова бе създадена социална кухня под надслов “Не хаби-дари”. Екипът на T MARKET също стана съпричастен на инициативата и даде своя принос.

 Кухнята беше открита с благословията на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит в края на 2018-та. Тя е разположена в специално изградено за целта пространство в двора на православния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ на Женския пазар в София и посреща с топъл обяд хората в нужда в зимните месеци.

 Всички продукти, необходими за приготвянето на храната, са предоставени безвъзмездно от няколко големи хранителни вериги и браншови организации. T MARKET, като социално отговорна компания, се включи активно в благотворителната инициатива, като по този начин помогна на десетки хора в нужда да получат топъл обяд тази зима. Над 5000 супи ще бъдат приготвени с продуктите, които компанията дари за каузата.

 Инициативата се осъществява изцяло на доброволчески принцип, като приготвянето и раздаването на топлия обяд се извършва от хора, които са повярвали в идеята и са избрали безвъзмездно да се включат в нея. Готвенето и раздаването на топъл обяд ще продължи до пролетта.