T MARKET внедри иновативни каси на самообслужване в Студентски град и Люлин 9
2019-09-27
Назад

От тази есен клиентите на T MARKET в кварталите „Студентски град“ и „Люлин 9“ вече могат да пазаруват напълно автономно в супермаркетите. По четири иновативни каси на самообслужване бяха внедрени и пуснати в действие в двата магазина. Модерното решение носи повече удобство и бързина в ежедневието на потребителите.

 Внедряването на каси на самообслужване се доказва като правилна стъпка в посока подобряване на клиентското преживяване, посочват от веригата. “Иновациите движат ритейл пазара напред. Нашите супермаркети са единствените в България, в които са внедрени каси на самообслужване. Вярваме, че тази инвестиция ще направи пазаруването на нашите клиенти още по-приятно и лесно“, споделя генералният директор на „Максима България“ Петър Павлов. Той допълва, че компанията ще продължи да инсталира новите каси и в други свои обекти.

 В началото на тази година проектът за каси на самообслужване бе награден от Българската асоциация по информационни технологии с отличие за новаторство в корпоративната сфера. Устройствата са собствена разработка на „Максима Груп“. Механизмът на работа позволява избраните стоки самостоятелно да бъдат маркирани, а плодовете и зеленчуците премерени от клиента на вградената в касата везна. Заплащането става с банкови карти, а при нужда от съдействие на разположение е специално обучен асистент.